/ личен архив
1500 врачани ще вземат участие в честването
1500 членове и симпатизанти на БСП от област Враца ще се включат в тазгодишното честване на Бузлуджа. С автобуси и личните си автомобили множеството ще поеме към паметния връх.

Традиционният събор ще се проведе през почивните дни, а част от него ще станат повече от 50 хиляди българи. Формален домакин на събора, който се провежда неотменно от лятото на 1991 година, е областното ръководство на БСП-Габрово.

На 28 юли на историческата поляна на Бузлуджа ще свири световноизвестният музикант и композитор Горан Брегович и неговият оркестър. Тържествата са по случай 127-та годишнина от основаването на БСП.

„Тази среща е едно връщане назад към корените ни. Очакваме към честването да присъединят привържениците на червената идея. Да се срещнем, да поговорим, да обменим идеи и да се повеселим заедно.

Тази среща ще бъде едно презареждане за изборите“, категоричен е областният лидер на БСП-Враца Иво Лилов, който ще поведе многобройната група от Врачанска област към Бузлуджа.

В годините мероприятието се превръща в „Балканска Бузлуджа“, защото част от него стават левите сили от всички Балкански страни.