bsp pleven
bsp pleven / dariknews.archive
По време на проведения Областен съвет на БСП-Плевен в средата на месец юли, наред с обсъждането на актуалната политическа ситуация в България и Европа и изведения основен извод за „неадекватната държавна политика, която води управляващото мнозинство“, са набелязани задачите и планираните мероприятия в края на настоящия и началото на предстоящия политически сезон. Това каза пред представители на медиите областният председател на БСП – Плевен Диана Ботева.
В този смисъл тя подчерта предстоящото Национално съвещание, което ще се проведе на 21 юли, в което участие ще вземат областни и общински председатели на партията, както и кметове-социалисти, председателии на местните законодателни органи, депутати и членове на Националния съвет на БСП.

бсп плевен
dariknews.archive

„Точно, защото искаме да покажем, че БСП е алтернатива на настоящото управление, на това Национално съвещание ще бъде представена „Визия за България“ – един документ-предложение към българите, които искат да вземат решения във вземанетона решения за буъдещето на страната ни“, каза Ботева. Тя добави, че за участие са поканени експерти, учени от БАН, както и млади и активни хора, които не се страхуват да изразят гражданска позиция като уточни, че в документа ще бъдат включени няколко сектора, които са в най-тежко състояние, първите от които са: образование, здравеопазване и социална политика.
По традиция и тази година над 1500 социалисти и симпатизанти ще участват в тържествата на връх Бузлуджа.
„БСП има идеята да превърне тържествата на Бузлуджа в един Балкански събор на левите политически партии и политически субекти“, информира Диана Ботева, а народният представител от БСП Васил Антонов подчерта, е и този път една от най-големите групи на връх Бузлуджа ще бъде тази от Плевен и Плевенска област.

bsp pleven
dariknews.archive