/ Община Монтана
Готови са двата тренировъчни футболни терена в спортен комплекс „Огоста”, които Община Монтана трябваше да изгради по трансграничен проект със сръбската Община Враня, съобщи кметът Златко Живков.

Това е един от петте проекта, изпълнявани от Общината по програма Interreg България - Сърбия. Другите четири проекта са с общините Пирот и Медиана-Ниш.

Община Монтана обяви дарителска сметка за възстановяването на скулптурата на Диана

Сътрудничеството с Враня е насочено към подобряване на спортната инфраструктура в двете общини като база за развитието на младите спортни таланти. Стойността на европейското финансиране е близо 597 хиляди евро.

В детско-юношеските спортни школи, които използват базата на комплекс „Огоста”, тренират 500 деца и младежи. Модернизирането и разширяването на базата е от ключово значение за осигуряването на по-добри условия за активен и здравословен живот на младите хора и за развитието на нашите талантливи спортисти като успешни играчи в отборите на Монтана, допълни още кметът Живков.

В рамките на трансграничния проект бе организиран детски футболен турнир на школите от Монтана и Враня. Надявам се клубовете от двата града да установят трайни и устойчиви контакти, да се срещат отново в бъдеще и споделят своя опит, заяви в заключение кметът на Монтана.