/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Враца е внесла обвинителен акт срещу двама мъже за предизвикано от тях пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е загинал един от пътниците, а на други двама са били причинени средни телесни повреди. Обвиняемите - мъж на 24 години и друг на 27 години са многократно наказвани за нарушения на закона за движението по пътищата, в това число и за шофиране с превишена скорост.

Шофьор отива в затвора за опит да подкупи полицаи

На 28 юли 2017 г. двамата управлявали леките си автомобили „БМВ“ и „Пежо“, като около 21:55 часа наближили кръстовището на бул. „Мито Орозов“ с ул. „Никола Вапцаров“ във Враца. В колата на И.П. се возели двама пътници, а в „БМВ“-то на Т. Т. - приятелката му.

В нарушение на правилата за движение обвиняемият Т. се движел със скорост от 103 км./ч., при максимално допустима 40 км./ч., което било обозначено с пътен знак „В-26“. В резултат на действията си като шофьор, с предна челна част на автомобила си, той ударил управляваното от И. П. МПС марка „Пежо“, извършващо маневра завой наляво за навлизане по ул. „Никола Вапцаров“. Водачът на другата кола също допуснал нарушение като не пропуснал насрещно движещото се по булеварда пътно превозно средство, управлявано от обвиняемия Т. Т.

Пиян шофьор отива на съд за причинена смърт на пътя

В резултат на удара „Пежо“ се завъртял на около 150 градуса, при което седящият на задната седалка мъж изпаднал от купето на автомобила, прелетял над мантинелата и паднал върху стълбите на подлеза.

Последвал и удар на движещ се по булеварда велосипедист. Междувременно „БМВ“, управлявано от Т. Т., се завъртяло на около 178 градуса. От удара между двата автомобила въздушната му възглавница се отворила и след спирането му Т. излязъл от него и помогнал на приятелката си.

Затвор за немарлив шеф, заради смъртта на негов подчинен

На местопроизшествието пристигнали полиция, пожарна и линейки. Пострадалите лица били транспортирани до ЦСМП. Тежката катастрофа, причинена от двамата шофьори при условията на независимо съпричиняване, отнела живота на возещия се в „Пежо“ мъж, който получил тежка травма, довела до състояние, несъвместимо с живота. На другите пътници били причинени телесни увреждания.
 
Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.
Апелативна прокуратура София