Врачански панаир
Врачански панаир / DarikNews.bg
Над 70 занаятчии са заявили участието си в есенното изложение
Двойно повече търговци са подали своите заявления за участие в 129-то издание на Традиционния врачански есенен панаир до момента. Това съобщават от Община Враца, която организира събитието. „Интересът към изложението, което от миналата година промени напълно своя облик, е голям“ – коментират организаторите.

Към момента са подадени над 130 заявки от търговци от региона и страната. Сред тях са производители на кисело мляко, сирене, кашкавал, хлебни изделия, домашно сладко, вино, пчелни продукти и други био стоки, български облекла и трикотаж. На панаира ще се представят и уникалните произведения на над  75 занаятчии от 15 града в България – Варна, Пловдив, Казанлък, Панагюрище, Стара Загора, Троян, Чипровци, Габрово, Горна Оряховица и др. Изделия от керамика, от дърво и различни ръчно тъкани сувенири, икони, народни носии, са само част от продуктите, които ще бъдат изложени на панаира. И тази година на изложението в шатри ще се предлагат храни и напитки от местни производители. За най-малките гости са предвидени много изненади.

И в 129-то издание на Врачанския панаир Община Враца запазва поставената от миналата година цел да възроди първоначалния облик на събитието и то да е място за участие на местни производители, на което се предлагат традиционни български стоки. Изложението вече има изцяло нов облик.

Търговците, които желаят да вземат участие в панаира, който се организира от Община Враца, могат да подадат своите заявления в Центъра за административно обслужване на гражданите или на имейл адрес - obshtinavr@b-trust.org.