/ Община Мездра
Жители и гости на балканско селце Люти дол отбелязаха своя „Ден на родовата памет“. Традицията е поставена на 2 август 1946 г., когато в селото са донесени тленните останки на Иван Йорданов, борец се за свободата и независимостта на България.

Стотици врачани събра „Войводската вечер“ на ВМРО

Празникът се провежда в първата събота на месец август - Илинден по стар стил) в местността „Кръста“. Проявата бе  открита от кмета Станислав Ангелов, който направи кратък преглед за бележитите дати в историята на селото.

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков поздрави жителите и гостите на с. Люти дол и сподели: „В нашата психика, в нашето съзнание се кове нашето щастие и нашето бъдеще. Колкото по-позитивни сме, толкова повече ще се върне тази доброта при нас. Усмихвайте се, забавлявайте се и бъдете добри един към друг, за да бъде и животът добър към вас“.

ВМРО-Враца кани всички настоящи и бивши комити на „Войводска вечер“

Празнична програма включваше  изпълнения на Средношколски танцов състав при НЧ „Просвета-1925“-Мездра и Детска танцова група „Дъга“ при НЧ „Подем-1926“ с. Дърманци, музикални изпълнения и хора.

Тържеството завърши с празнична заря.