По време на благотворителната кампания
По време на благотворителната кампания / Петя Димитрова
Деца помагат на деца
92829
Деца помагат на деца
  • Деца помагат на деца
Участниците в кампанията „Деца помагат на деца” в Монтана бяха отличени в 15-то издание на „Достойните българи”, инициатива на вестник 24 часа и Българска национална телевизия. Грамотите бяха връчени на Миглена Георгиева – директор на Обединения детски комплекс, на ученичките Ина Тасова – представител на децата организирали благотворителната разпродажба и Бенедетта Дженнаро - представител на децата изработили сурвачките.

По време на благотворителната кампания
Петя Димитрова


„Деца помагат на деца” е благотворителна инициатива, в която се включват момичета и момчета от всички училища в Монтана. Те изработват сурвачки и коледни картички от природни материали в духа на българската традиция. Различни обществени организации осигуряват награден фонд за най-талантливите малки майстори, а техните изделия се предлагат на благотворителна разпродажба. Кампанията се организира от 2002 година като средствата от нея се предоставят за подпомагане на различни обществени, социални, екологични и хуманитарни каузи.

По време на благотворителната кампания
Петя Димитрова


Събраните в кампания в края на 2016 година 2270 лева бяха предоставени за подпомагане на лечението на пострадалата при тежка катастрофа Елина Георгиева. Момичето трябва да се дипломира тази година, предстоят й матури и още няколко операции за възстановяване.
„С гордост мога да кажа, че в Монтана живеят достойни българи, заяви Миглена Георгиева. Това е награда за всички тях, защото те участваха по един или друг начин в кампанията и така успяхме да помогнем на Елина. Благодаря им!” 

Награждаване
Монтана