/ ОД на МВР Монтана
Служители на полицията в Берковица иззеха голямо количество незаконно оръжие и боеприпаси от 47-годишен местен жител, съобщиха от ОД на МВР-Монтана. На 19 февруари, след получена информация e проведена специализирана полицейска операция за противодействие на държането на общоопасни средства. В хода на акцията полицейските служители са извършили претърсване във вила в берковската местност "Бабачевото", собственост и обитавана от 47-годишен мъж.

Част от иззетото оръжие
netinfo

В имота са намерени и иззети 3  самоделни нарезни дългоцевни огнестрелни оръжия, 4 къси нарезни оръжия и пистолет "Парабелум" с 3 пълнителя, съдържащи 27 патрона в найлонов плик. Иззети са още 250  патрони за гладкоцевно оръжие, пистолет и дългоцевно нарезно огнестрелно оръжие.

Част от иззетото оръжие
netinfo

При последващо претърсване в стопанисвано от 47-годишния помещение във входа на блок, в берковски жилищен комплекс са иззети още 636 патрона от различни калибри, 7 огнепроводни шнура с текстилна оплетка и черна изолация и проводници с различна дължина с поставени 2 капсул детонатора.
 

Част от иззетото оръжие
netinfo

От жилище, обитавано от 47-годишния в берковското село Замфирово, полицаите са иизели 4 боеприпаса, за които собственикът не притежавал надлежно разрешително. По случая е образувано досъдебно производство. 47-годишният е задържан за срок до 24 часа.