/ Община Враца
В деня на един от най-почитаните български обичаи - Баба Марта, с над 500 мартеници ще бъдат закичени жители и гости на Враца. Инициативата се провежда за поредна година и се организира от Община Враца.

Над 200 мартеници ще красят централния булевард във Враца

На 1 март във времето от 12:00 ч. до 13:00 ч. на централната пешеходна зона на бул. „Никола Войводов” (до старото кино) Баба Марта ще подарява българския символ на пролетта за здраве и късмет на малки и големи. Тази година в ролята на добрата баба ще се превъплъти актрисата от Драматично-кукления театър - Юлия Колова.

В навечерието на предстоящия празник 1 март, за четвърта година, Община Враца украси с над 200 мартеници 13 дървета по централния булевард „Никола Войводов“. Усуканите бели и червени конци са изработени от потребителите от социалните услуги в града и със съдействието на студентите от специалност „Трудотерапия“ към филиал „Проф. д-р Иван Митев“ при Медицински университет - София.

Стволовете на дърветата са увити с бял и червен плат, ушити от учениците от Професионална гимназия „Димитраки Хаджитошин“.