/ АЕЦ "Козлодуй"
В АЕЦ “Козлодуй” бяха подписани договорите, с които четирима студенти официално станаха стипендианти на атомната централа.

Яснота за бъдещето на ядрената енергетика може да привлече отново студентите

Александър Николов - заместник-изпълнителен директор на Дружеството, поздрави младежите, покрили изискванията за включване в стипендиантската програма, сподели радостта си да ги нарече колеги и им пожела успешно завършване на сложните специалности, които са избрали.

АЕЦ "Козлодуй" с награда за подкрепа на електромобилността

Атомната централа ще окаже подкрепа за обучението на Пламен Цветков и Любомир Николов - бакалаври в специалност “Топлоенергетика и ядрена енергетика” на Технически университет-София, на Елица Костова, следваща магистратура по “Ядрена енергетика” в същия университет, както и на Калоян Караиванов - бакалавър по “Ядрена техника и ядрена енергетика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

АЕЦ „Козлодуй“ набира кандидат-стипендианти

До завършване на обучението си те ще получават стипендия от 1000 лева за семестър, както и заплащане на семестриалната такса в размер на стойността за държавна поръчка. На успешно завършилите ще бъде предложен трудов договор за работа по съответните специалности.

Стотици влязоха в АЕЦ "Козлодуй" в Деня на отворените врати

Стипендиантската програма на АЕЦ “Козлодуй” има за цел да популяризира възможностите за реализация в ядрената индустрия и да подпомага процеса на професионално израстване на младите хора.

С това Дружеството дава своя принос за формиране на следващото поколение енергетици, които да продължат безопасната и надеждна експлоатация на ядрените мощности.