/ ThinkStock/Getty Images
Над 100 ученици се включиха във велопохода „НЕ на наркотиците“. Събитието, организирано по повод Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици, бе открито от кмета Каменов, който призова колоездачите да спазват правилата и да са пример за околните.

Бягство от дома - най-често срещаната противообществена проява сред непълнолетните

„Бъдете дисциплинирани, защото несъобразената скорост и преминаването през Централната пешеходна зона, създава предпоставки за инциденти. Вярвам, че всеки от вас е отговорен и спазва правилата за движение по пътищата. Похвално е, че толкова млади хора казвате „НЕ“ на наркотиците“, каза още Каменов.
 
Преди стартирането на велопохода, секретарят на Общинския съвет по наркотични вещества - Стела Борисова поздрави учениците, включили се в отбелязването на Международния ден. Инструктаж на участниците проведе Ангел Ангелов от клуб „Враца Велообщество“.
 
Велопоход под надслов „НЕ на наркотиците“ стартира във Враца

Шествието започна от главните пътни артерии в града, като след това участниците ще се отправят към прохода Вратцата. Велопоходът ще завърши на разклона за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център-Враца. Програмата предвижда и викторина с награди.
 
На събитието присъстваха още: общински съветници, заместник-кметът Петя Долапчиева и секретарят на Община Враца - Нина Дакева. Проявата се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества-Враца, съвместно с клуб „Враца Велообщество“ и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.