/ iStock/Getty Images
Няма установени случаи на заразени с короновирус от медицинския персонал на видинската болница от средата на май. Това съобщи на пресконференция д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ "Св.Петка", в която участваха областният управител Момчил Станков, кметът на града Цветан Ценков и д-р Владислав Владински, директор на РЗИ.

До днес активните случаи на заразени с коронавирус в област Видин са 7. От тях 2-ма са настанени в болницата в Лом, 2-ма са във видинската болница и 3-ма са на домашно лечение, съобщи д-р Владински. Той посочи, че за последното денонощие в областта е установен един случай на заразен с коронавирус.

Областна администрация има изготвен екшън план за мерките, които предстоят да бъдат въведени от началото на новата учебна година.Намаляването на заразените в областта се дължи на перфектно свършената работа от РЗИ Видин и навременно въведените мерки за ограничаване разпространението на заразата, съобщи Момчил Станков.

Само 1 активен случай на COVID-19 в област Видин

Кметът на Видин Цветан Ценков посочи, че от началото на следващия месец от община Видин ще увеличат броя на медицинските лица, които ще подпомагат болницата във Видин в борбата срещу COVID - 19.
БТА