/ Event Masters
На духовния празник на Видин - Димитровден, трима видинчани получиха званието "Почетен гражданин", на тържественото заседание на Общинския съвет, провело се в драматичния театър в града.

Посмъртно отличието е присъдено на Венцислав Станев - виден общественик, социално ангажиран с проблемите на образованието във Видин, дългогодишен директор на най-старото училище в града "Цар Симеон Велики". Почетните знаци приеха съпругата на Венцислав Станев - Нели, и едната от дъщерите му.

С решение на Общинския съвет с почетното звание е удостоен и проф. д-р Валентин Джонов - изтъкнат лекар, автор на десетки докторски и магистърски дисертации, преподавател по различни учебни програми по медицина, оказал незаменима помощ на община Видин с дарителските си кампании.

С тържествена литургия във Видин отбелязват духовния празник на града

Със званието "Почетен гражданин на град Видин и общината" е удостоена и Мадлен Радуканова - олимпийска шампионка с националния отбор по художествена гимнастика от Токио' 2020 и носителка на редица престижни отличия от национални, европейски и световни първенства. От името на Мадлен, която заради ангажимент с националния отбор нямаше възможност да присъства на заседанието, отличието е приел нейният баща - известният футболист от близкото минало Милен Радуканов.

Празникът на Видин започна с тържествена литургия в катедралния храм "Св.Димитър", отслужена от митрополит Даниил, а по-късно тази вечер ще завърши с празнична заря на централния площад "Бдинци" във Видин.
БТА