/ iStock/Getty Images
Четирима от петимата лекари в него искат да напуснат
Родилното отделение на болницата във Видин може да спре работа, съобщава NOVA. Причината е, че четирима от петимата лекари в него са подали молби за напускане.

Бебе почина в болницата във Видин, родителите обвиняват лекарите (ВИДЕО)

По думите им, те са се почувствали обидени заради обвиненията и обществената реакция във връзка с починалото бебе в отделението в края на миналата година.

Лекарката, която е водила раждането е в болничен и към този момент не е подала молба за напускане. „Мотивите им са морални. Свързани са със случая на починало бебе. Те смятат, че морално са ощетени и оклеветени.

Поради тази причина смятат да се оттеглят от работа”, каза д-р Ивета Найденова - прокурист на МБАЛ „Св. Петка”-Видин. „За мен този акт, който те казват, че правят, е чиста вина. Не може лекари, които казват, че нямат нищо общо със случая просто така да напускат.

Проверяват версията за лекарска грешка за смъртта на бебето в болницата във Видин

Искам да разбера защо и как почина моето дете”, коментира Цвете Петрова - майка на починалото новородено. „Знам, че има виновни. Искам тези виновни да си признаят, да си поемат последствията и да бъдат истински хора”, допълни още тя.

Причината за смъртта на бебето все още не е ясна. Днес в акушеро-гинекологичното отделение нямаше лекар. Те обясниха, че има такъв, но само на повикване.

От началото на февруари изтичат предизвестията на трима от четиримата подали оставки лекари. От отделението заявиха, че без лекари, то ще затвори.
nova.bg