Прокуратурата приключи досъдебно производство и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 20-годишен мъж за системно домашно насилие над жена във Видин, съобщиха от обвинението.

Брутално насилие: Младеж отвлече бившата си приятелка, преби я и ѝ подстрига косата

През февруари 2021 г. обвиняемият е заживял на семейни начала със жената в дома си във Видин. Вследствие на употреба на амфетамин е ставал агресивен, системно упражнявал физическо насилие спрямо нея. Поводи за това били отказите ѝ да употребява дрога и поради ревност.

Това е продължило и когато двамата се преместили да живеят при близките на пострадалата. Въпреки че побоите зачестявали и ставали по-жестоки, тя не подавала сигнали в полицията и не търсила медицинска помощ.

Няколко пъти двамата се разделяли, след което отново заживявали заедно. За кратко той се е въздържал от упражняване на физическо насилие спрямо нея, но после отново продължавал да я малтретира. За един от случаите на насилие бил подаден сигнал в полицията.

Пострадалата е посещавала Център за спешна медицинска помощ където ѝ било издадено медицинско свидетелство. Впоследствие, след подадена от нев в съда молба по Закона за защита от домашното насилие, е била издадена заповед за незабавна защита, с която на младия мъж са били наложени ограничителни мерки.

Малтретираната жена от Видин: Изкара колан и искаше да ме обеси (ВИДЕО)

Няколкократно тя е била нарушавани от обвиняемия. 
На 30 юли 2023 г. той е нанесъл пореден побой на пострадалата, остригал ѝ косата, държал я против волята ѝ в дома си повече от две денонощия, като през това време не ѝ давал вода и храна. Жената е успяла да избяга при съседи. За случилото бил подаден сигнал в полицията.

В дома на обвиняемия са били извършени процесуално-следствените действия - оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване. В хода на досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са и са извършени експертизи - съдебномедицинска, съдебна психологопсихиатрична.

Предстои делото да продължи в съда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня