/ IStock
Тошо Тошев е десетокласник в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ във Видин и въпреки крехката си възраст, е съосновател на „Алфа Лео Клуб“ – Видин и инициатор на редица обществено-полезни и благотворителни инициативи, в които се включват десетки негови връстници.

Тошев
Станислава Генадиева


Младият човек е активен спортист и за втори път бронзов медалист от Републиканския шампионат по ММА. Преди дни той участва в първия Лидерски лагер, организиран в рамките на кампанията „България срещу диабета“, за деца и родители с диагноза Диабет. Преди около 4 години диагнозата „Диабет тип 1“ го застига, както него, така и родителите му, които са изправени пред предизвикателството на една нова реалност за тях.

Каква е връзката между състоянието на ръцете ни и диабета

По време на състезателните лагерни игри, Тошо Тошев обяви пред останалите участници, че посвещава победата си от Републиканския шампионат по ММА, на каузата „България срещу диабета“. С този свои символичен акт, младежът иска да покаже на всички, че могат да живеят активен начин на живот и да имат своите големи победи, въпреки заболяването си.

Тошев
Станислава Генадиева


По време на Лидерския лагер бяха организирани както различни състезателни и спортни игри, съобразени със здравословното състояние на участниците, така и редица обучителни семинари за техните родители. Предстои да бъдат организирани още три петдневни лагера за деца с диабет тип 1 и техните родители, като организаторите за сега не съобщават конкретни дати поради епидемиологичната обстановка и новите мерки.

Тошев
Станислава Генадиева


Припомняме, че преди около месец Мартин Петров, носител на приз на името на незабравимия Атанас Скатов, покори най-високия връх в Европа, Елбрус, и посвети своето изкачване на каузата „България срещу диабета“.

В основата на проекта са членовете на „Лайънс клуб Видин“, които през 2019г. организираха най-големия международен благотворителен поход по въздух, вода и суша в името на каузата срещу диабета.
 
Станислава Генадиева