За седмица във Видинска област са извършени 87 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в различни обекти, съобщи  д-р Искра Илиева от РЗИ.

От 4 до 10 октомври в проверките са участвали самостоятелно и съвместно представители на РЗИ, МВР, Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/, Общинските администрации. Дванадесет от всички проверки са били съвместни с РЗИ.

За последната седмица са проверени  34 заведения за обществено хранене, 43 търговски обекта, пет обекта с обществено предназначение и 12 други. Няма издадени предписания, протоколи и разпореждания, както и наложени административни наказания.

Заведения в столицата получиха стикер „100% ваксиниран персонал“

Към днешна дата в РЗИ - Видин има подадено само едно заявление от обект, с напълно завършен имунизационен цикъл на персонала-Игрална зала в дунавския град.

Поради факта, че работещите в него няма как да осъществят контрол дали посетителите са ваксинирани или преболедували COVID-19, то обектът не е получил разрешение да работи без ограничение на капацитета, каза д-р Илиева.

Така на практика в Област Видин РЗИ не е издавала разрешение за работа без ограничения на капацитета на нито един обект.
БТА