/ Агенция "Митници"
При проверки на превозни средства в района на Дунав мост 2 – Видин - Калафат митничари откриха голямо количество дрехи и опаковки за парфюми на световни марки, съобщиха от Агенция „Митници“.

Агенция "Митници"

На 21 октомври митническите служители проверяват товарен автомобил, превозващ товар с маршрут България – Полша. Те установяват 291 000 опаковки за парфюми с обозначения на световни търговски марки в три от палетата, описани като 1370 кг авточасти в предоставената товарителница.

Агенция "Митници"

На 22 октомври отново в района на ГКПП „Видин“ е спряна за проверка товарна композиция. Според представените транзитни декларации автомобилът превозва текстилни изделия от Турция за Полша. При проверка установяват, че съдържа 44 633 текстилни и други изделия със знаците на защитени търговски марки.

Посочените стоки са задържани поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуална собственост. Предстои за това да бъдат уведомени право притежателите на търговските марки.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Агенция "Митници"

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня