Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ автобус на пътя Русе-Велико Търново. Това стана факт след незабавно създадената организация от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Компетентните структури в Министерството на транспорта и съобщенията предприеха незабавни действия. Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ оказаха пълно съдействие на румънските си колеги за осъществяването на необходимия брой полети при извозването на пострадалите. Съгласуван и одобрен бе летателен план за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов бе на място на инцидента, за да контролира действията на служителите от ИА „Автомобилна администрация“ и бе указано пълно съдействие на разследващите органи, информираха още от МТС.

„Тахографът и към настоящия момент не е намерен. Нашите служители продължават да го търсят с цел изясняване на обстоятелствата“, съобщи транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна фирмата и автобусът, извършващи превоз, притежават лиценз.

Припомняме, че в петък вечерта около 02:00 ч. автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач, е катастрофирал в участъка между селата Куцина и Поликраище. При инцидента загинаха четирима души, а други осем бяха ранени. Автобусът се е ударил в спрял край пътя лек автомобил. Пътуващите не са били в колата и от там пострадали няма.

В автобуса са пътували общо 25 човека и двама турски водачи. Пробите за алкохол на турските шофьори са отрицателни
БГНЕС