Виолетовите пречупиха видинчани, Сашо Ангелов доволен от хъса след почивката
Виолетовите пречупиха видинчани, Сашо Ангелов доволен от хъса след почивката / Дарик нюз, архив

Победа с 2:1 записа “ЕтърВТ” срещу 2:1 ”Бдин” (Видин) в мач за първенство на Северозападната “В” група. Великотърновци домакинстваха в Севлиево поради наказание, наложено за поведение на фенове при гостуването в Червен бряг преди седмица. В 8- ата Мартин Николов проби отляво и намери пред вратата Тодор Чирпанов, който от чиста позиция стреля неточно. При ответната атака Венци Димитров спаси удар на Павлов.

Последваха пропуски на Георги Колев и Тодор Чирпанов. Последният излезе сам срещу вратаря на гостите, но би в тялото му.

В 28- ата минута “Бдин” откри резултата  с удар на Борислав Борисов, а “виолетовите” поискаха засада, но не я получиха.

Тодор Чирпанов възстанови равенство 1:1 секунди преди края на първото полувреме, засичайки с крак центриране на Николаев от фаул.

В 46- ата минута Николаев стреля от външната страна на мрежата. Отново той можеше да изведе етърци напред в 52- ата, но с глава стреля в напречната греда. В 58- ата минута вратарят на видинчани отби топката, пръв до нея стигна Димитър Байдаков и покачи на 2:1. До края “виолетовите” продължиха да търсят трети гол. В 82- ата минута Байдаков шутира от малък ъгъл, но вратарят изби. После пък Чирпанов се освободи добре, но не можа да вкара. В 86- ата минута последва нов пропуск, след като със странична ножица Байдаков стреля в аут. В добавеното време “Бдин” можеше и да изравни, след като Иванов изскочи в добра позиция и би над вратата.

“Това бе най- сериозно противопоставилия ни се отбор до момента. 90% от футболистите на съперника са с опит, като в същото време са в силата си. Позволихме им да поведат в резултата и това ни затрудни допълнително. Доволен съм, че през второто полувреме видях играчите ни различни. Бориха се за победата с всички сили и успяха да обърнат мача”, коментира старши треньорът на великотърновци Сашо Ангелов.

“ЕтърВТ”: В. Димитров, Караиванов, М. Иванов, Ванков, Николов, Ангелов (57 Тисовски), Байдаков, Трифонов, Чирпанов, Николаев (89 Петров), Колев (37 Тодоров).