Великотърновският тим Алекс ОК триумфира на Ариана Аматьорска Лига в Габрово
Великотърновският тим Алекс ОК триумфира на Ариана Аматьорска Лига в Габрово / netinfo

Великотърновският тим „Алекс ОК" е първият шампион в историята на Ариана Аматьорска Лига в Габрово. „Болярите" бяха безапелационни и след 6 поредни победи се окичиха със златните медали. На четвъртфинала и полуфинала алексите отстраниха два от най- силните габровски състави  „Дария" и „Шести участък". Особено драматичен беше спорът с „Шести участък", в който домакините поведоха с 1:0, но великотърновци изравниха с гол на Пламен Нотев. Така се стигна до дузпи, при които късметът беше на страната на „болярите". На финала в неделя воденият от Тихомир Тодоров тим победи ловешкия „Феникс" с 2:0 с два гола на Илиян Димитров и Станислав Петров и спечели правото да играе на големия финал през юли. Тимът ще защитава името си и ще се бори за уникалната награда на Ариана - демонстративен мач срещу шампиона на България по футбол „Лудогорец", както и за специалната награда за 2013-та година - да гледа на живо мача за Суперкупата на Европа на 30 август в Прага между Байерн Мюнхен и Челси.

Преди седмица в шестия регионален кръг във Велико Търново алексите достигнаха до четвъртфиналите на надпреварата.

Заметник- кметът на Габрово Климент Кунев връчи индивидуалните награди, а бронзовият медалист от САЩ'94 Бончо Генчев отличи първите три отбора. На трето място завърши отборът на „Шести участък", който спечели малкия финал на турнира след дузпи.

 „Талант на турнира" в Габрово стана Ивайло Тодоров от „Алекс ОК". Младокът доби право да се съревновава с останалите таланти от градовете на големия финал на Ариана. Наградата за националния талант на турнира е пробен период в лагера на шампиона на България за сезон 2012/2013.

Голмайстор стана съотборникът на Тодоров- Илиян Димитров с 8 отбелязани попадения.

За „най-добър вратар" бе определен стражът на алексите Ивелин Бонев.