Велико Търново почете паметта на „железния“ защитник Трифон Иванов.

Община Велико Търново

Панихида и заупокойна молитва в памет на почетния гражданин на Старата столица и легендарен футболист бе отслужена на тренировъчния терен, носещ неговото име, съобщиха от Община Велико Търново.

Десетки великотърновци, много млади футболни таланти, близки и приятели на Трифон Иванов си спомниха за него. Паметта му почетоха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев, председателят на Зоналния съвет на БФС и негов съотборник Бончо Генчев, директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Почетоха паметта на легендарния Трифон Иванов във Велико Търново

В памет на легендарния футболист на терена бе проведен детски футболен турнир. На Футбол 7 премериха сили отбори от школата на „Етър“, „Болярчета“, „Локомотив“ - Г. Оряховица, „Ботев“ - Дебелец, както и състав от момичетата от школата на „виолетовите“.

Турнирът няма състезателен характер, а идеята е най-малките футболисти от региона да поиграят и да научат повече една от легендите на родния футбол, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Община Велико Търново

Майката на Трифон - леля Маринка, пожела на децата да бъдат упорити, за да постигнат успехите на „железния защитник“ във футбола. Организатори на спортното събитие бяха Община Велико Търново, ОП „Спортни имоти и прояви“ и Зоналния съвет на БФС.

Трифон Иванов напусна преждевременно земния свят на 13 февруари 2016 година. В старопрестолния град пазят жив спомена за бившия капитан на националния отбор по футбол. Общината всяка година връчва награда на негово име на млад футболист от школата на „Етър“ и организира през лятото съвместно с БФС турнир по футбол за деца.