Велико Търново посреща ученици от цяла Европа по образователен проект
Велико Търново посреща ученици от цяла Европа по образователен проект / DarikNews.bg, архив

Велико Търново посреща ученици от цяла Европа по проекта за културен обмен „Let‘s play, let’s learn” 2013 – 2015. Част от този обмен е програмата „Коменски”, насочена към първата фаза на образованието, в която взимат участие ученици, учители, ръководните и административните кадри, както и представители на образователната власт, родителски асоциации, неправителствени организации и всички, развиващи дейност в сферата на средното образование.

За да представят родната култура по най-добрия начин, българските представители, участващи в проекта, избраха Велико Търново за домакин на тазгодишния обмен. В периода 21-24 октомври гости от Полша, Германия, Испания, Румъния и Австрия –общо 30 ученици и учители, ще бъдат на тридневен лагер в хотелската база на Ксилифор.

По време на посещението всички дейности ще са насочени към изпълнение на двете основни цели на проекта – запознаване с традиционни игри, игра на открито и обучение на място. Обучението ще се осъществи чрез интензивно посещение на забележителности с квалифициран екскурзовод в Националния исторически музей, Шипка, Царевец и Дряново. За финал ще се проведе игра – търсене на съкровище с въпроси от българската история и награда, която ще сложи емоционален финал на срещата.