Първите десет деца на възраст от 5 до 11 години от Велико Търново бяха имунизирани срещу коронавирус в областната болница.

БГНЕС

Медицински екип, ръководен от педиатъра д-р Дарина Игнатова, поставяше първа доза на Пфайзер/ Бионтех на децата. „Един флакон е за десет имунизации”, уточни д-р Игнатова и допълни, че след 21 дни на детето се поставя втората доза, без бустерна.

Кога започва ваксинирането на децата от 5 до 11-годишна възраст в Пазарджишко

„Ако детето е алергично, трябва три дни да е приемало противоалергичен препарат, да е напълно здраво. Ако има реакция след ваксината препоръчваме на родителите да приема антипиретици.

БГНЕС

„Чакахме с нетърпение да с появят ваксините в България, защото сме твърдо за тях”, сподели великотърновката Даниела, чиято 10-годишна дъщеря Алекс днес бе ваксинирана.

БГНЕС

Д-р Мария Декова е епидемиолог в болницата в Горна Оряховица. Убедена е в ползата на ваксините срещу коронавируса и припомня, че най- големите открития на 19-ти и 20 век са именно ваксините и антибиотиците. Тя придружи за имунизация деветгодишния си син.

Теодор е 11-годишен и сподели, че не се притеснява да бъде ваксиниран, убеден, че имунизирането му ще го предпази от вируса. 
БГНЕС