/ netinfo
Пиесата „Няма да платим, няма да платим” на нобеловия лауреат за литература Дарио Фо репетират актьорите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново.

Над постановката работи известният режисьор Георги Михалков, а сценографията подготвя Лидия Къркеланова. Седем от младите артисти в драматичния състав участват в спектакъла. Премиерата ще бъде на 1 декември от 19.00 часа в камерна зала.

Чудомировите „Нашенци” гостуват за първи път на търновска сцена

Преди десетилетия Дарио Фо, а и тази пиеса се радваха на голяма популярност по българските театрални сцени, сподели режисьорът. Търновската публика вече го познава от спектакъла „Албена” по обичаното произведение на родния класик Йордан Йовков, който постави преди година с търновската трупа. 

Пиесата е фарс, който  забавлява, но и казва много истини за живота ни днес. Иначе не би могло и да бъде, щом негов автор е непримиримият италианец, който осмива безпощадно властимащите по всички етажи на съвременното общество.

В Театър ВЕСЕЛ очакват „Косе Босе“ 

Искрящият хумор на Дарио Фо, актуален преди няколко десетилетия в Италия, сега на моменти звучи гротесково, призна Георги Михалков. Той добави, че точно в това се състои и предизвикателството пред трупата.

„Ние правим едно различно представление, защото запазваме структурата на пиесата, но представяме отделните сцени като етюди. Това е творчески комплимент към актьорите на театъра, защото такова представление се прави само с хора, които са приятели, съмишленици и партньори на сцената”, сподели режисьорът.

Рекордните 30 представления са изиграли през октомври артистите от търновския театър

Георги Михалков е роден през март 1965 г. във Варна. Възпитаник е на френската гимназия в морската столица, а по-късно завършва актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ.

Има диплома и от Пекинската спортна академия по бойни изкуства. Той притежава богат творчески опит, трупан не само у нас, но и в чужбина – в Китай и Франция. От 1994 г. е на професионалната режисьорска сцена, като има зад гърба си над 50 представления.