Богоявление във Велико Търново
Богоявление във Велико Търново / БТА
За първи път във Велико Търново не се състоя традиционния ритуал за изваждане на богоявленския кръст от водите на река Янтра и литийно шествие до Владишкия мост в подножието на Царевец.

Предвид противоепидемичната ситуация великотърновският митрополит Григорий освети бойните знамена на НВУ "Васил Левски" на ритуалния плац на висшето училище, след като отслужи празнична литургия в църквата "Свети Седмочисленици".
 

Митрополит Григорий благословява курсанти от НВУ "Васил Левски"
БТАТрима курсанти от Националния военен университет влязоха в тренировъчен военен басейн, за да извадят символично кръста на днешния празничен Йордановден.

Курсантът Тихомир Стоянов от Стара Загора извади кръста. Той е на двайсет години и учи в специалността "Материални средства, придвижване и транспорт".
 

Богоявление във Велико Търново
БТАВъпреки необичайните обстоятелства, ритуалът беше спазен, посочи началникът на НВУ"Васил Левски" бригаден генерал Иван Маламов. Гости на тържеството бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител Любомира Попова, депутатите Станислав Стоянов и Милен Михов, представители на институции.
 

Богоявление във Велико Търново
БТА

БТА