Синята коалиция тръгна към победа
Синята коалиция тръгна към победа / netinfo

Повече от 100 симпатизанти на „Синята коалиция” откриха предизборната кампания в събота. Заедно с кандидата за кмет Камен Алексиев на молебена в църквата „Света Марина” бяха народните представители д-р Ваньо Шарков и Веселин Методиев, както и председателят на БДФ Жаклин Толева. Свещениците благословиха кандидатите на СДС, ДСБ И БДФ, които са обединени за Велико Търново в „Синята коалиция”.

„Годините показаха, че вашите дела са богоугодни. Бъдете достойни управници, упорити и честни”, пожела отец Леонид. Мирослав Трифонов е наш настоятел и заедно с Камен Алексиев винаги са ни помагали за доброто на храма, добави той.

От „Света Марина” синьото множество се отправи към паметника „Майка България”.

„Велико Търново ще продължи да бъде духовната столица на България, традиционна и съвременна, многообразна и цветна”, заяви кандидатът за общински съветник Румяна Йорданова, полагайки букет от бели хризантеми.

„Ние стоим на своите позиции от 20 години. Свободата, Достойнството и Силата са свещени за нас! Готови сме да спечелим и да водим Велико Търново напред”, каза Камен Алексиев.

„Автентичната десница в Старата столица, която ме изпрати в Народното събрание преди 2 години, има своите достойни кандидати. Призовавам всички да гласуват за „Синята коалиция” с бюлетина №45”, апелира депутатът д-р Ваньо Шарков.

Среща с учители и директори под Синята шатра до сградата на Общината имаха Веселин Методиев и областният председател на ДСБ Ангел Янчев. Те обсъдиха взаимодействието и отговорностите на държавата и местната власт за постигане качество на образованието.

По време на коктейла в кафе „Вива” д-р Мавроди Калейнски отново пое ангажимент да не допуска закриването на нито едно общинско здравно заведение.

Студентите от Синия щаб, които раздадоха стотици флаери на коалицията, приканиха минувачите да посетят сайта SINITEVT.ORG, за да се запознаят с програмата и дейността на кандидатите за кмет и общински съветници.