С проекти за над 62 милиона лева кандидатства общината по оперативни програми
С проекти за над 62 милиона лева кандидатства общината по оперативни програми / netinfo
С шест проекта на обща стойност 62796378 лева кандидатства община В. Търново по две оперативни програми на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи директора на дирекция “Европейска интеграция, фондове и програми” Мариела Цонева.

48898636 лева е стойността на проекта за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейна и отпадъчна вода на територията на Общината, който трябва да получи одобрение до декември и да стартира през март следващата година.

На 5868490 лева е оценен проекта за устойчив градски туризъм по който Общината ще направи инвентаризация на културно- историческите обекти на територията си и ще подобри инфраструктурата до тях.

До края на юли трябва да приключи оценката на проекта за ремонт на пътя от квартал “Чолаковци” до град Дебелец, за който Общината иска 2, 5 милиона лева. 1366972 лв. е сумата необходима за реконструкцията на пътя между село Никюп и древния римски град Никополис ад Иструм.

До 18 юли се очаква одобрението на проект на стойност 1330722 лева за газифициране и реконструкция на детските градини “Иванка Ботева” и “Райна Княгиня” във В. Търново, и “Мечо Пух” в Беляковец, както и на детска ясла “Слънце”.