/ Община Велико Търново
Ротари-България, Ротари клуб-Велико Търново, Община Велико Търново и МДТ "Константин Кисимов" подаряват на великотърновци и гостите на града безплатен оперно-симфоничен концерт.

Ротари клуб-Велико Търново се сдоби с ценна реликва

Той ще се проведе на 29 юни, от 17:00 часа
в голямата зала на театъра. Поводът е официалната церемония по ротацията на ръководните постове в най-голямата в страната доброволна, хуманитарна организация, която се провежда по традиция в началото на всяка ротарианска година.

За да предадат и да приемат своите огърлици, в старата столица ще пристигнат дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Веселин Димитров, който ще предаде инсигниите на  адвокат Митко Минев. Припомняме, че за пръв път великотърновец се изкачва на най-високата стълбица в йерархията на организацията в България.

Своите огърлици ще получат и всички новоизбрани президенти на Ротари клубовете, Ротаракт и Интеракт клубовете в страната. Във Велико Търново досегашният президент Росен Великов ще предаде управлението на Ротари клуб на адвокат Кирил Андреев. 

Ротаракт клуб-Велико Търново отпразнува своя 16-ти рожден ден

След церемонията публиката ще има възможността да чуе прочути оперни, оперетни изпълнения и канцонети, изпълнени от солисти и състав на МДТ. Тържествената част за ротарианците ще продължи с вечеря, на която се очаква за пръв път в историята на Ротари клуб, да бъдат приети две жени.Ротари клуб е една от най-активните структури в страната.

През ноември миналата година той отбеляза с редица събития своята 80-ата годишнина. Каузата на Ротари клуб е събирането на средства за закупуване на модерен бронхоскоп за белодробната болница в старата столица.