/ БГНЕС
Всички републикански пътища на територията на областта са проходими при зимни условия, те са почистени до асфалт. 59 машини обработваха пътните настилки през нощта, работата им продължава и в момента.

Зимна обстановка в община Габрово

За да се предотврати обледяването по пътищата в областта са разпръснати 887 тона пясък и 493 тона сол.Областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация с областните управители от съседните области, за състоянието на пътната мрежа и на тяхната територия. 

Почистени ли са проходите в страната? (ВИДЕО)

Контролните органи  препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

И снегът е вече тук - очакват се валежи в Северна България и в планините

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областното пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.