Раздават ваучери за декодиращи устройства до края на октомври
Раздават ваучери за декодиращи устройства до края на октомври / снимка: MorgueFile.com

Започна раздаването на ваучери за декодиращи устройства на социално слаби граждани във Великотърновска област. Списъците на правоимащите лица са разлепени в пощенските станции и вече са публикувани на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане. Всеки ваучер е на стойност 60 лв. и срещу него социално слабите получават декодиращи устройства за цифрова телевизия.

Във Великотърновска област вече са раздадени 1 754 ваучера, като срокът за това изтича на 30 октомври, съобщиха от Регионалната служба „Социално подпомагане” във Велико Търново. Очакваният брой ваучери, които трябва да бъдат предоставени в цялата област, са 7 326.

Разяснителна информация за получаването на ваучери може да се получи и в съответната служба “Социално подпомагане” по постоянен адрес. Тези от правоимащите, които нямат възможност да приемат цифрова телевизия чрез своите телевизионни приемници, трябва да удостоверят това чрез подписване на декларация, която ще бъде предоставена за попълване в пощенските станции, след получаването на ваучера. Ако нямат физическата възможност да посетят пощенската станция, те могат да упълномощят лице, което да получи ваучера вместо тях. Важно е получателите да знаят, че не бива да се нарушава целостта на ваучера.

Избраният изпълнител от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, е търговска верига „К енд К Електроникс”, известна като „Техномаркет”. В този магазин гражданите могат да получат срещу ваучер полагащите им се декодиращи устройства. Крайният срок за това е до 30 ноември.