Преизбраха Ангел Янчев за регионален координатор на ДСБ
Преизбраха Ангел Янчев за регионален координатор на ДСБ / Sofia Photo Agency, архив

Ангел Янчев бе преизбран за регионален координатор на ДСБ на областно събрание в събота. Делегатите единодушно му гласуваха нов две годишен мандат. Други кандидатури не бяха издигнати.

Изборът бе наложен от промени в устава на партията, които овластяват допълнително заемащия поста. Регионалният координатор вече оглавява Регионален съвет, в който членуват всички общински председатели, общински съветници, кметове и заместник-кметове на ДСБ. Регионалният съвет избира председател и членове на регионалния изборен щаб, формира политиката на партията по въпроси от регионално значение и съгласува коалиционната политика на общинските организации.

Участие в събранието взеха 43 делегати от девет общини на областта. „Пред нас продължава да стои въпросът с невъзстановената ни общинска организация в Павликени. Ще направим нови опити да се опрем на честни и принципни българи от тази община, които са готови да представляват интересите на съгражданите си", заяви Ангел Янчев.

На събранието беше обсъдена формулата за явяване на предстоящите местни избори. Всички общински организации заявиха,че отношенията им по места със СДС са отлични и форматът „Синя коалиция" има потенциал, който трябва да бъде развит с привличането на други десни и центристки формации, както и на граждани с изявени позиции в местните общности. 

Отчетен бе положителния опит на общинската организация във Велико Търново, която от няколко месеца участва в съвместни разговори и изготвя общи позиции с
партньорите от СДС, БДС „Радикали", ЛИДЕР, ССД, НДСВ, Обединени земеделци и
др.

Някои делегати не спестиха критиките си към управлението на страната и изразиха неодобрение от факта, че парламентарната група не гласува против правителството по време на вота през месец януари.