/ ThinkStock/Getty Images
70-годишният мъж от село Богатово, който бе приет във великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов" след побой във ферма в село Хотница, почина вчера без да дойде в съзнание.
 
Задържаха извършителя на жестокия побой в село Хотница

В нощта на 4 срещу 5 октомври 70-годишен мъж е намерен пребит в стопанския двор във великотърновското село Хотница. По данни на подателя му същата сутрин около 06,00 ч. във фургон в стопанския двор в село Хотница е намерил,70-годишен мъж в безпомощно състояние и с множество травми по главата. Той е бил работник в стопанския двор и е живеел във фургона, в който е намерен.

Пострадалият незабавно е бил откаран във великотърновската болница с фрактури на черепа, контузия на мозъка и множество травми по главата, с опасност за живота. Опериран е веднага от неврохирурга д-р Николай Мойнов. 

Малко по-късно в габровски хотел е намерен и задържан извършителят на нападението - 52-годишен рецидивист с 40 криминалистически регистрации и 16 присъди. Той е направил пълни самопризнания и му е повдигнато обвинение за средна телесна повреда в условията на опасен рецидив. 
 

 По случая в полицията във Велико Търново има образувано досъдебно производство.