Пиян моторист си счупи крака в изкоп, бягал от полицейски патрул
Пиян моторист си счупи крака в изкоп, бягал от полицейски патрул / Sofia Photo Agency, архив

20-годишен моторист си счупи крака в изкоп на главната улица във В. Търново, докато бягал от полицейски патрул. Екшънът започнал тази нощ около 01.30 часа в Г. Оряховица на ул. „Сидер Войвода", когато униформени служители подали звуков и светлинен сигнал на мотоциклет Хонда. Водачът бил без предпазна каска, а моторът нямал регистрационна табела. Установеният по-късно 20-годишен моторист от с. Пчелище не спрял, а предприел бягство.

Автопатрулът го преследвал до Велико Търново. На кръстовището на Пощата, където в момента се извършва ремонтна дейност,  обозначена с обезопасителни табели и предпазни метални ограждения, водачът се обърнал да провери дали автопатрулът още е след него. В резултат на несъобразената с пътните условия скорост мотористът не успял да спре пред видимото препятствие и скочил в изкоп.

При извършената проверка се оказало, че младежът е неправоспособен и управлява след употреба на алкохол с концентрация 0.92 промила. Нарушителят е настанен в ортопедичното отделение на великотърновската болница със счупен ляв крак.