Жертва на посегателство станал питбул, който бил откраднат и впоследствие захвърлен със счупен крак
Пореден случай на насилие над животно. Неизвестни отвлякоха и след това захвърлиха породисто куче със счупен крак.

Пореден случай на проявена жестокост към куче

Историята е от великотърновското село Павел и се е случила преди дни. Собственикът на 4-месечния питбул Криси - Боби Мехмедов, подозира, че кучето е отвлечено, за да бъде препродадено.

Задържаха мъж за брутално насилие над куче (ВИДЕО)

В момента на кражбата на животното Боби е на работа, а съпругата му е в семейната къща, докато кучето играе на двора. Жената чува клаксон от кола, последван от думите „Хвани го”.

Жена обеси кучето си на дърво пред дома на съседите си

Предполага се, че точно в този момент Криси е отвлечена. Съсед на семейството видял въпросния автомобил.Стопанинът веднага отива в полицията, за да подаде жалба. През това време обаче питбулът е намерен захвърлен в селото със счупен крак.

На кученцето е направена спешна операция. Поставен му е пирон в крака. Ще се възстановява най-малко 20 дни. Съседът, видял автомобила, не е забелязван в дома си от деня на инцидента. Не го откри и екипът на NOVA.

Мъж влачи куче с автомобила си, граждани го заснеха (ВИДЕО)

По дадените показания от собственика на кучето все пак е установено кои са двамата мъже, дошли пред дома на Боби в петък по обед. Екипът ни се срещна с единия от тях – Пламен Пенков. Той призна, че е разпитван в полицията, след което е освободен. Отрича дори да знае за съществуването на кучето.

Разследват случай на особена жестокост към котка в Разложко

Образуваното досъдебно производство в полицията не е за кражба, а за причиняване на телесна повреда на животно.
nova.bg