Животното имало кърлежи
Мъж влачи куче с автомобила си, защото животното имало кърлежи. За случая сигнализираха зрители на NOVA.

Установиха мъж, влачил куче, завързано с въже за мотоциклет

Ерфан Неджмединов от варненското село Горен Чифлик е заснел как Жеко Димов е теглил завързаното куче за автомобила си. „Отивах на работа и видях, че кола влачи нещо след себе си. Като приближих видях, че е куче. То мърдаше, мъчеше се. Започнах да свиря с колата, наближи още едно семейство и го спряхме.

Жена обеси кучето си на дърво пред дома на съседите си

Влачеше животното с 20-30 км/ч. Другото семейство звънна на полицията. Аз се мъчех да освободя кучето. Пуснахме го. Не беше умряло още. Кучето остана с другото семейство”, разказа Неджмединов.

Разследват случай на особена жестокост към котка в Разложко

Жеко Димов заяви, че кучето е имало много кърлежи и не е знаел към кого да се обърне за помощ. „Кучето се напълни с кърлежи, разболя се, взимаше лекарства, мажех го, лекувах го, но не можах да се спася от кърлежи.

Мъж обеси куче на дърво в частен двор

Вързах го отзад на колата, защото не можех да го сложа в багажника. Има много кърлежи. Влачех го леко. Той си вървеше, аз го наблюдавах в огледалото. Като наближих края на селото, то е започнало да се влачи. Скоростта беше много малка”, каза Димов.

Той беше категоричен, че не е искал да убие кучето: „Аз, ако исках да го убивам, ще го изкарам в гората, ще го убия и ще го оставя”. Предстои представители на защитната организация “Animal hope” да приберат Боби и да го откарат в приют, където да се погрижат за кучето.
nova.bg