Отново почистват от наноси коритото на р. Белица
 
Отново почистват от наноси коритото на р. Белица   / netinfo
Участъци от речното корито на р. Белица отново ще бъдат почистени от наноси. Клони и стволове на дървета пак са заклещени под мостовете във великотърновското село Нацовци и Дебелец. Затова Община Велико Търново отново привлича специализирана строителна техника, която започна работа още тази сутрин.

Отново почистват от наноси коритото на р. Белица,  
netinfo

Автокран работи по почистването на коритото на р. Белица и в понеделник, но вчера реката е донесла още клони. Комисия следи състоянието както на мостовете на територията на общината. Обходите ще продължат, докато метеорологичните условия не се стабилизират.
 
21 язовира в областта се нуждаят от ремонт, при 8 от тях ремонтите са спешни

До 4 метра се е повишило нивото на р. Янтра в кв. „Чолаковци“ в 4,00 ч. вчера сутринта, при критична стойност от 6,50 метра. Оттогава водата е спадала и в 16,00 ч. е отчетена стойност от 2,92 м. 0,76 метра е нивото на р. Белица в Килифарево при критична стойност 3,80 м. Пикът на повишаването е бил около 2:00 часа през предходната нощ, когато са отчетени 1,9 метра.
 
Почистват наноси под моста на река Белица в село Нацовци (СНИМКИ)

Чрез телеметричната система и съвременни сензорни устройства Община Велико Търново следи движението на водите на двете реки в реално време.