/ iStock/Getty Images
Оставиха в ареста на обвиняем за шест престъпни деяния: за кражба на вещи при условията на опасен рецидив и повторност, за закани с убийство и за причиняване на телесни повреди на двама души в условията на домашно насилие, както и за неизпълнение на заповед за защита срещу домашно насилие на същите пострадали, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че мъж на 50 години, в периода от началото на юни до 12 юли в Килифарево, от жилище е откраднал вещи на стойност около 8000 лева - плазмен телевизор, къртач и други инструменти, четири автомобилни гуми с джанти, електроуреди, одеяла, завивки, дрехи и други вещи.

Оставиха в ареста 18-годишен рецидивист за опит за грабеж и агресия към полицаи

На 11 юли в Килифарево, обвиняемият се заканил с убийство на родителите си. По същото време и място той чрез нанасяне на удари умишлено причинил на двамата пострадали леки телесни повреди, като тези четири деяния извършил в условията на домашно насилие.

Той е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че не е изпълнил заповед за защита срещу домашното насилие, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на двамата, като упражнил спрямо тях физическо и психическо насилие.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления и затова е оставен под постоянен арест.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.