Оспорвани срещи в третия ден от зимния турнир по футбол
Оспорвани срещи в третия ден от зимния турнир по футбол / Дарик нюз, архив

Оспорвани срещи, с пълен обрат в една от тях, видяха зрителите по време на третата вечер от зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски”. Естествено резултатността намаля, за сметка на напрежението и паднаха само 15 гола. „Ботев” (Дебелец) пречупи „Килифарево” с 3:1 в равностойна среща, в която победителите се възползваха от грешките на съперника.

В 10- ата минута Борислав Борисов получи пас на левия фланг и с едно докосване подаде на непокрития Ангел Кънчев, който реализира в десния ъгъл. Шест по- късно Симеон Иванов стреля край излезлия да го посрещне вратар за 2:0. В самият край на първата част Ангел Кънчев се възползва от нова грешка и разликата набъбна на 3:0. В началото на втората Красимир Тодоров намали на 3:1 от непосредствена близост и това бе всичко в цифровия актив на килифаревци. „Спарта” поведе с 2:0 срещу „Санитрейд” преди почивката на втория мач за вечерта, но в крайна сметка загуби с 3:2.

В 8- ата минута Николай Колев намери Мартин Катъров за 1:0. В 12- та стражът на „Санитрейд” излезе неразчетено да изчисти топката и спря в парапета. Спартанци се възползваха от тази ситуация, изпълниха бързо страничното хвърляне и с глава Иван Колев вдигна на 2:0. През второто полувреме „Санитррейд” натисна методично и започна да вкарва. Петър Караиванов намали на 1:2 с плътен шут в горния десен ъгъл от около 15 метра.

В 35- ата минута при корнер Петър Романов засече центрирането за 2:2. Отново той бе най- съобразителен минута преди края и изпрати топката в левия ъгъл за 3:2 за „Санитрейд” Третият мач между „Аспирините” и „Автодизел” се оказа доста равностоен и закономерно двата отбора си поделиха точките. Стоян Тончев откри с глава головата сметка на „Аспирините”. „Автодизел” отвърна, чрез Олег Чалъков, който влезе по лявото крило и от границата на наказателното поле изравни.

През втората част Йордан Кабакчиев отново даде аванс на „Аспирините”, а Мирослав Петков фиксира крайното 2:2 след самостоятелен пробив. Въпреки подкрепата на нежна агитка „Тремол” не успя да вземе поне точка срещу „Афродита Флора”. В 9- ата минута Мирослав Каранеев засече прострелното центриране по земя и прехвърли вече плонжиралия вратар на „Тремол” за 1:0.

Второто полувреме премина при натиск на губещия тим, а противниците им дебнеха на контри. При една от тях Асен Дочев осигури победата на „Афродита Фолора” с удар от границата на наказателното поле в десния ъгъл за 2:0. Тази вечер турнирът продължава с мачовете: 17 ч. “Кантона” - “Дрийм Тийм”, 18 ч. “Риболовен център”- “Севастократор”, 19 ч. “Банка ДСК и клиенти”- “Импулс” и 20 ч. “Рейнджърс”- “Владислав”.