Осем от обгазените в Елена работници остават в болница
Осем от обгазените в Елена работници остават в болница / Дарик нюз
Осем от обгазените в Елена работници остават в болница
48189
Осем от обгазените в Елена работници остават в болница
  • Осем от обгазените в Елена работници остават в болница

Общо 15 души, пострадали при инцидента в млекопреработвателното предприятие "Би Си Си хандел" в Елена, са преминали през Великотърновската болница, съобщи директорът и д-р Людмил Гецов.

Тази сутрин в двора на мандрата камион удари тръбопровод на хладилната инсталация, в следствие на което изтекоха около 70 литра амоняк и обгазиха работници.

Седем от докараните в болницата са обработени и изписани за домашно лечение, други осем са настанени в нея. Двама мъже и една жена са пострадали тежко и са в реанимацията. И тримата имат изгаряния на лигавиците на устната кухина и трахеята, както и белодробни отоци.

При инцидента жената е паднала от високо и е получила контузия на главата, заради която е била извостно време в безсъзнание. Прегледана е с комютърен томограф, информира още д-р Гецов. Наложило се е един от мъжете да бъде опериран, тъй като е с изгаряния по ръката.

И тримата са в съзнание, но говорят трудно. Болницата има готовност да ги постави на командно дишане в случай на нужда. Според директора на лечебното заведение те все още са с опасност за живота, като е възможно да останат в болницата и няколко седмици.

Другите петима работници са в по- добро състояние. Двама са настанени в очното отделение, двама в неврохирургията, един във Втора хирургия. Всички пострадали са консултирани с невролог, офталмолог и специалист по уши, нос и гърло.

Чуйте повече от д-р Гецов в звуковия файл.