Община Велико Търново посрещна ученици в кампанията Мениджър за един ден
Община Велико Търново посрещна ученици в кампанията Мениджър за един ден / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Община Велико Търново за поредна година посрещна участниците в кампанията „Мениджър за един ден“. Заместник- кметът Снежана  Данева прие в администрацията учениците Габриела Николова от 10 клас и Зорница Георгиева от 11 клас на ПГТ "Д-р Васил Берон", Венцислав Пасев от 11 клас на СОУ "Вела Благоева". Тя ги приветства за желанието да се запознаят с работата на общинските служители и ги запозна с дейностите на дирекциите, с техните функции, както и със структурата на Общината.

Снежана Данева разказа подробно на младежите какви инвестиционни проекти предстоят да се реализират, как се извършват административните услуги, как се контролира търговската дейност, издаването на разрешителни за строителство или промяна в архитектурата на сградите и цялостната регулация на устройството на територията на общината. Тя представи пред младите хора  организирането и провеждането на различни мащабни спортни и културни прояви- състезания, фестивали, концерти и др.

Госпожа Данева подчерта, че именно тези  специални събития привличат туристи, като  ръстът им за 2014 г. въпреки кризата е от 14 %. Общината предлага пълна гама от социални услуги, които са особено важни за общността. Заместник- кметът запозна учениците и със структурата на общината- включваща на територията си 36 населени места с младежки клубове, в които има безплатен достъп до интернет, компютри и игри.