Областната група остана без двукратния си първенец- ЦеСеКа, стартира на 16 септември
Областната група остана без двукратния си първенец- ЦеСеКа, стартира на 16 септември / Дарик нюз, архив

„А" областна група ще стартира на 16 септември /неделя/, разделена както до сега на две части, но вече на северна и южна, а не на източна и западна. Това стана ясно по време на зеседанието в Зоналния съвет на БФС във В. Търново с ръководителите на клубовете. Председателят на Зоната Георги Велинов благодари на деятелите, че поддържат футбола жив в малките населени места, но предупреди, че повече компромиси относно условията за игра не могат да бъдат правени. От Футболната централа са изпратили посмо, в което за Четвърта дивизия се изискват съдебна регистрация на клуба, терен с нормални размери и съблекални, като за гостуващите отбори изрочно се настоява да бъде осигурена топла вода. Именно заради липсата на бани и нормални съблекални от групата отпадна „Рудановски" /Константин/. Представителят на клуба отхвърли предложението да домакинстват в Елена, докато си оправят базата с мотива, че отборът е на селото и го гледат по 500 души. След това стана ясно, че миналогодишните победители в двете части на групата ЦеСеКа /Лесичери/ и ФК „Килифарево" се отказват от участие. Председателят на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов, който присъства на съвещанието предложи Зоналния съвет да иницира, чрез президентът на БФС Борислав Михайлов среща със спортния министър Свилен Нейков. На нея да бъде поискано от държавата да отпусне годишно по 10 000 лева на всяка община за детско- юношески спорт. Сумата е 2 640 000 лева, което е нищов сравнение с парите, които се раздават на елитните спортисти, но ще помогне особено на малките общини, коментира Маринов.
Изтегленият жребии противопостави на старта на южната група следните двойки: „Левски" /Стражица/- „Чумерна" /Елена/, ФК „Ресен- 2012"- „Левски" /Лясковец/, „Ботев" /Дебелец/- „Ботев- 21" /Златарица/, „Спортист" /Козаравец/- „Вихър" /Добри дял/, ФК „Лозен" /Лозен/- ФК „Първомайци" и „Владислав" /Джулюница/- „Янтра" /Драганово/.
На север първите мачове са: „Изгрев" /Царевец/- ОФК „Павликени", „Лато" /Алеково/- „Лозен" /Сухиндол/, „Янтра" /П. Тръмбеш/- „Атлетик" /Свищов/, „Бенковски" /Б. Сливово/- „Вихър" /Раданово/, ФК „Недан"- „Земеделец" /Козловец/ и ФК „Михалци"- „Росица" /Поликрайще/.
Отборите от Елена, Ресен, Козаравец, Първомайци, Поликрайще, Михалци, Недан, Свищов и Царевец поискаха домакинските им мачове да се играят в събота, а не както е предвидено в неделя, което се прие от Зоналния съвет.