Над 4 млн. лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар
Над 4 млн. лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар / Дарик нюз
Над 4 милиона лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар
31197
Над 4 милиона лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар
Над 4 милиона лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар
  • Над 4 милиона лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар
  • Над 4 милиона лева влагат в реконструкция на Кооперативния пазар

Три варианта за развитие на смесеното дружество „Пазари ВТ" предлага на община В. Търново партньорът и „Магро Маркет-М" ООД, съобщи управителят на дружеството Красимир Гърдев. Целта е да бъдат осигурени необходимите 4 350 000 лева за четвъртия етап от реконструкцията на пазара. Смесеното дружество бе създадено през 2001 г., като общата инвестиция на партньорите в него бе в размер на 3 415 000 лева. Инвестиционната му програма, предвидена за десетгодишен период е изпълнена за половината от този срок, а балансовата печалба е 2 281 000 лева.

Първият вариант е увеличаване на капитала на „Пазари ВТ" с неразпределената печалба от 1 985 518 лева и допълнителни парични вноски. При този вариант капиталът на дружеството ще възлиза на 7 200 000 лв, като партньорите ще запазят дяловото си участие в дружеството 51% за „Магро Маркет-М" и 49% за Общината.

Вторият вариант предвижда в полза на Общината да бъде разпределен нейният дял от печалбата в размер на 972 904 лева, а „Магро Маркет М" да реинвестира своя дял от 1 012 614 лева, с който да бъде увеличен капитала на Смесеното дружество. Така за Общината ще останат 36,32% от акциите, а съдружникът и ще придобие 63,68%.

Да изкупи дяловете на община В. Търново в „Пазари ВТ" е третият вариант, предложен от съдружниците. Заедно с неразпределената печалба сумата, която ще влезе в касата на общината, е 3 814 904 лева. След изкупуването на дяловете „Магро Маркет М" ще инвестира необходимите 4 млн. лева за реконструкцията.

Предложението е внесено в Общинския съвет и веднага след решението му ще има Общо събрание на Дружеството, съобщи още Красимир Гърдев.

Чуйте повече от него в първия звуков файл. 

По предварителни разчети четвъртият етап от реконструкцията ще увеличи разгънатата площ с още 3000 кв.м, а паркингът с 90 места. Под кръстовището пред Кооперативния пазар ще има подлез, който ще освободи движението по двете основни улици, които се събират там, коментира архитект Пламен Иванов, който е автор на идейния проект.

Чуйте го във втория звуков файл.