/ iStock/Getty Images
При разумни мерки за сигурност срещу COVID ще се състои тазгодишното издание на Миндя рок фест.

За тринайсети път в най-големия безплатен фестивал за рок и блус ще участват 9 групи на 27 и 28 август, съобщи идеологът на фестивала проф. Евгений Дайнов.

Миналата година фестивалът се състоя онлайн, заради ограничителните мерки, тази година ще бъде на живо, но при стриктно спазване на предписанията на здравните власти, посочи той.

За първи път от своето създаване Миндя рок фест ще се състои без публика

"Хората, които идват на фестивала в Миндя са прогресивни и разумни и ще се отнесат отговорно към мерките, които въвеждаме", заяви Дайнов. Община Велико Търново ще предостави дезинфектанти и предпазни средства.

Очаква се в двете вечери на площада в село Миндя да бъде разкрит и ваксинационен пункт, каза Дайнов и уточни, че всички организатори са ваксинирани, както и по-голямата част от музикантите.

За първи път в програмата ще участват групите "Бобо, Тошо и Табаков" и The Cool School, които са създадени от възпитаници и преподаватели в Нов български университет.

Сред участниците в първата фестивална вечер са бандите Rock'n'Roll Train, The Drivers, COTTON PICKERS и Blues Traffic.

В събота на сцената ще излязат "Летците" и формацията "Магистри", а по традиция Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ще закрият фестивала заедно с хора на децата от публиката.

Извън фестивалната програма ще има работилница за лампи, както и изложба на пластики и картини от дърво. Обособени са зони за палатки и за каравани.
 
БТА