Кмет прави изложба от гоблени
Кмет прави изложба от гоблени / снимка: Община Горна Оряховица

Майстори-гобленари ще покажат своите произведения на специална изложба в Горна Оряховица. Красивите бродерии са обединени под мотото „Магията на гоблените".

Изложбата ще бъде открита тази вечер от 17,30 ч. в Градската художествена галерия „Недялко Караншев". Със своите произведения на изкуството ще се похвалят майстори от село Правда, Лясковец и Горна Оряховица.

Изложбата се организира съвместно от община Горна Оряховица и кмета на село Правда Николай Колев, който ще покаже на гостите т.нар. от него „Асоциативна пластика". Тя представлява изрязани лозови пръчки в най-различни форми.

Кметът на село Правда се слави с различните си ексцентрични хобита. Наскоро Николай Колев направи макет на Айфеловата кула от 3000 кибритени клечки, а след това сглоби символа на Париж от по-големи дървени клечки. 2-метровата кула също ще бъде показана в изложбата. Дългогодишният управник ще представи и най-новото си хоби - да изработва пластики от коренища.

Селският кмет преди време се прочу и с няколко уникални пана, изработени от цветни камъчета. Те изобразяват гербовете на всички страни-членки на Евросъюза, а първият изработен герб беше на НАТО.