Финансирането на предизборната кампания на коалицията "Продължаваме промяната" ще бъде изцяло от дарения, направени от съмишленици и приятели. Това съобщи във Велико Търново бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, който представлява коалицията.

Той подчерта, че всички дарения идват от хора, които покриват критериите на политическия проект, като повечето са от собственици на IT фирми.

Асен Василев уточни при какви условия биха седнали на масата за преговори с ГЕРБ

"За да няма шокови цени през зимата трябва да се вземат три спешни мерки", посочи бившият служебен министър на финансите Асен Василев.

Според него трябва да се вземе азерски газ, да се пуснат каскадите от един гигават, което драстично ще стабилизира цените, както и да се оформят дългосрочни договори от шест и 12 месеца на електроенергийната борса, които да покриват 80 процента от потреблението, за да се гарантира устойчивост на цените на пазара.

"Ако това не се направи шансът да има шокова цена е много голям", посочи той. За съжаление служебното правителство е с "вързани ръце" и не може да смени бордовете, където това е необходимо, за да бъдат смените в държавния интерес, а не в частния", коментира той по повод кризата с цените на електроенергията и горивата.

Лидерите на „Продължаваме Промяната“ ще водят листите в родните си градове

От "Продължаваме промяната" обявиха, че биха преговаряли с ГЕРБ след изборите, но само ако изпълнят техните условия.

"Към ГЕРБ условията трябва да бъдат - признаваме, че дадохме 2 млрд. на 20 човека през ББР и никога това повече няма да се случва при нас и хората, които са ги раздавали, ще си понесат тяхната отговорност!", каза Петков.

Те уточниха още, че няма да подписват предизборни споразумения с никоя партия или коалиция, но договарят общи принципи за управление с "Демократична България" и ИБГНИ, след като влязат в парламента.

БТА/БГНЕС