Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства
Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства / снимки: DarikNews.bg
Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства
41976
Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства
Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства
  • Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства
  • Й. Михтиев: Ще работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства

"Ние, гражданите на Горна Оряховица, умеем да се учим от нашето историческо минало. То ни дава надежда, че днешният и утрешният ден могат да бъдат по-добри." Това каза кметът на Горна Оряховица инж. Йордан Михтиев в празничното си приветствие към жителите на града. На 29 май Горна Оряховица чества 141 години от обявяването си за град.

"Отново изпъваме снага с респект, гордост и самочувствие, защото нашият град има ключово значение в географско, историческо, икономическо и културно отношение. Будни, смели и талантливи хора са горнооряховчани и има с какво да се гордеем", подчерта в словото си градоначалникът.

"Уверен в бъдещите ни общи намерения и усилия да съхраним авторитета и доброто име на нашия град, със силата и чувствата, които имаме към него, оставам с надеждата, че и в бъдеще ще продължим да работим още по-ефективно за решаване на всички предизвикателства", каза още Михтиев.

Чуйте част от словото в първия  звуков файл.

Празникът уважиха народните представители Ваньо Шарков и Мирослав Петков, делегация от побратимения на Горна Оряховица румънски град Рошиори де Веде, представители на местната власт, ръководители на институции и партийни лидери както от Горна Оряховица, така и от съседни общини.

На тържествената церемония пред Общината бяха обявени новите почетни граждани - световната шампионка по лека атлетика Светла Златева и основателят на „Захарни заводи" инж. Рудолф Пицка- посмъртно. Кметът връчи плакет на Златева, която благодари за оказаната чест и пожела да бъде възродено състезанието, провеждано в памет на нейния треньор Димитър Димитров - Мики.

Чуйте я във втория звуков файл.

 Светла Златева

14 годишни награди бяха връчени за принос в развитието на Горна Оряховица в различни обществени сфери. Отличия получиха бизнесменът Румен Божанков, професорът по български език и литература Нено Неделчев, университетските преподаватели и учени доц. Георги Георгиев и сестра му Марияна Георгиева - Гроссе, председателят на Районната лекарска колегия д-р Марияна Кирилова, началникът на вътрешното отделение в Горнооряховската болница д-р Ели Ковачева, учителката в СОУ "Вичо Грънчаров" Даниела Велчева, Милка Тодорова - възпитател в детска градина "Ален мак", режисьорът и кинематограф Людмил Тодоров, главният библиотекар в Общинската библиотека Светла Гъркова, председателят на Дружеството на инвалидите Маргарита Карапенчева. Награди получиха и трима изявени спортисти - Стоян Големанов, Евгени Бузов и Петър Балабанов.

Програмата на празника продължи с изпълнения на мажоретния състав на СОУ "Вичо Грънчаров, след което официалните гости и жителите на града се отправиха към Градската градина за традиционния празник на суджука. Вечерта ще завърши с празничен концерт от 20,00 часа на площад "Георги Измирлиев", където ще пеят Мими Иванова, Марияна Попова, Боряна Бонева, Ники Манолов и други изпълнители.