Избраното местоположение не е случайно, защото сградата на свищовското читалище е единствената в града, проектирана от дядото на Кирил Маричков - арх. Киро Маричков
Специален кът за почит към големия български певец, музикант и композитор Кирил Маричков е обособен пред сградата на Първо българско народно читалище (ПБНЧ) „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“ в Свищов.

Той е създаден по инициатива на граждани и е направен със съгласуване на Община Свищов, съобщиха от Общината.

В Дупница отдават почит на легендата на българската рок музика Кирил Маричков

Мястото е предназначено за поднасяне на цветя в памет на Кирил Маричков и всеки, който има желание, но няма възможност да пътува до София за поклонението му на 15 октомври, може да поднесе цветя пред сградата на читалището. 

Избраното местоположение не е случайно, защото сградата на свищовското читалище е единствената в града, проектирана от дядото на Кирил Маричков - арх. Киро Маричков.

Община Свищов

Това съобщи секретарят на читалището Геновева Танчовска. "Ние се гордеем с красотата на това архитектурно творение", допълни тя.

На 15 октомври, освен с цветя, Свищов ще изпрати Кирил Маричков към небесната му сцена с негови записи, които ще звучат в Централната градска градина, която се намира до свищовското читалище, посочи още Геновева Танчовска.

Незабравимият Кирил Маричков - една легенда отлетя завинаги (ГАЛЕРИЯ)

Кирил Маричков си отиде вечерта на 11 октомври, в село Селановци, община Оряхово, област Враца, където трябваше да има концерт. На 30 октомври роденият в София музикант трябваше да навърши 80 години.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Лилия Йорданова/БТА