Френски туристи станаха статисти във видоклип на наш музикант
Френски туристи станаха статисти във видоклип на наш музикант / DarikNews.bg

Френски туристи станаха статисти в български музикален видеоклип, който се снима тези дни във Велико Търново. Видеото е към втория сингъл на младия музикант Петко Савов - „Признание".

Възрастните французи от 40-членната група, която прекара два дни в старата столица, откриха нова атракция преди отпътуването си от местен хотел. Огромните прожектори, разположени заради снимките във фоайето на хотела, първоначално стъписаха чужденците, но снимачният процес бързо ги впечатли. Минути по-късно, по молба на персонала, в сценария на клипа „на коляно" бяха дописани масови сцени от хотелското лоби.

Близо час над 20 френски пенсионери с удоволствие се оставиха да бъдат режисирани, за да направят масовките. Разделени на малки групички, мъже и жени вървяха напред-назад, опитвайки да изглеждат естествено докато уж водят оживени разговори помежду си. През това време на преден план се разиграваха сцените с главната героиня - нахакано богато момиче, което са влюбва в беден уличен музикант.

Френските пенсионери останаха силно впечатлени от българската красавица, както и от музиканта Петко Савов, който блесна и с актьорски умения. Чуждите туристи обявиха преживяването във В. Търново за „черешката" на българската си ваканция

Песента „Признание" вече се излъчва по БГ-радио и други родни станции. Екип на „Мастър Медия" снима видеото към този сингъл, като сценарият е по идея на автора и изпълнител на песента Петко Савов.