Етър-24 привлича нигерийски нападател
Етър-24 привлича нигерийски нападател / снимка: Sofia Photo Agency

Шампионът на България с "Локомотив" /Пловдив/ Екундайо Джайеоба започна подготовка с "Етър-24". Нигерийският нападател с български паспорт пристигна във В. Търново в сряда. Той идва от състава на "Вихрен" /Сандански/, за който се подвизава за последно. В мача между двата тима на "Ивайло" през есента Джайеоба вкара два гола за санданчани за победата с 2:1.

Екундайо е роден в Лагос на 4 април 1980 година. У нас, освен за пловдивското "Локо" и "Вихрен", е играл още за столичния „Левски" и „Черноморец". В "А" група има 170 мача и 42 гола.

Той ще облаче виолетовия екип за първи път в събота в контролната среща с "Видима- Раковски", насрочена за събота от 18 часа на стадион "Ивайло". Шанс да покаже качествата си нигериецът ще има и в сряда, когато в старата столица гостува друг новак в "А" група- "Калиакра" /Каварна/. В случай, че е здрав и покаже необходимата форма Джайеоба ще получи предложение за договор, съобщи Иво Балъков.

Според спортно- техническия директор на великотърновския клуб евентуалното идване на нападателя ще засили конкуренцията в атака. Заедно с Аврионов, Кънев и Кушев- Джайеоба ще се бори за двете титулярни места. Освен с головете си нигериецът се слави у нас и с буйния си характер. От както е тук поне три пъти се е сбивал със скинари, като веднъж счупи челюстта на нападателя си. От "Вихрен", за който отбеляза шест гола, бе освободен тъй като след смяна в срещата със "Септември" /Симитли/ съблече фланелката си и я хвърли на земята. Инцидентът стана два кръга преди края на последното първенство и вбеси треньора Йордан Боздански.